Fashion Hacks: Nadya Satyaputri

“Confidence is the best thing you could wear”. That was said by Nadya Satyaputri, atau yang lebih akrab dipanggil Nana, tentang penting atau nggak-nya untuk terlihat fashionable sehari-hari. For those of you who are into the Korean trend such as K-Pop and K-Dramas, this girl is currently living her life working with Korean artist to create contents as her daily job in South Korea.

If you look through her Instagram account (@nanabit_), Nana always manages to pull off the Korean fashion trend yang memang lagi booming di kalangan anak muda jaman sekarang di setiap postingannya. Kalau kamu berpikiran Nana selalu terlihat modish karena tuntutan kerjaannya, well, you’re wrong. For her, trying to mix and match your look would be in vain if you’re not confident with your own appearance. Now, let’s dig deeper on how Nana usually styles herself on her daily.

Your own personal go-to fashion style?
“Kalau personal style, aku anaknya sebenernya moody-an. Tapi, most of the time, I think I might say I’m more of a chic style person”
Fashion items you can’t live without?
I love wearing accessories, especially things in gold or rose gold. Mau cincin, kalung, anting, atau jam tangan. Most of the time, you would see me wearing at least one of those accessories. Aku akan ngerasa ada yang kurang kalau aku nggak makal aksesoris karena kelupaan atau buru-buru.”
Your own tips to mix and match your look.
“Aku sebenarnya kalau pakai baju pasti selalu ada satu warna yang pop out, jadi lebih keliatan nggak terlalu polos. Misalnya aku pakai baju, celana dan sepatu yang warnanya hitam, I would then wear a red hat or a red outer. Kerena menurutku pemilihan warna itu penting banget kalau memakai baju. Kalau kamu mencoba tabrak warna, buat aku either you rock it or totally fait it.”
Must have makeup products in your bag?
“Kalau aku bukan tipe yang pakai makeup setiap hari. Aku tuh picky banget sama makeup aku, karena aku kulitnya banyak nggak cocok dengan beberapa produk makeup. Biasanya main aman sama yang udah cocok aja. It goes the same with skincare. And I don’t usually bring makeup in my bag because I’m too lazy to touch up. Jadi kalau makeup-an, I always make sure I do it right so the makeup stays all day. Jadi yang aku bawa pasti lipstick, dan aku prefer lip tint velvet.”
Any skincare routine?
“Untuk aku sih yang paling penting tuh double cleansing! Aku gampang banget jerawatan, jadi bersihin muka tuh tahap yang paling crucial buat aku.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Premium Store at the F thing
clozette
en_USEnglish
id_IDIndonesian en_USEnglish
%d bloggers like this:
INSTAGRAM FOLLOW ON INSTAGRAM
Follow on Instagram